Bawełniany fartuch dla kucharza

Moja restauracja była mała, ale za to odwiedzały ją ważne osobistości. W kuchni pracował jeden kucharz, który miał pomocników, a salę obsługiwało pięciu kelnerów. Ceny miałam umiarkowane względem jakości potraw, a to było cenione najbardziej przez klientów restauracji.

Kucharz w profesjonalnym fartuchu kuchennym 

fartuchy bawełniane kuchenneMój kucharz wykazywał się wyjątkowymi zdolnościami kulinarnymi i coraz częściej klienci chcieli mu osobiście podziękować. Wtedy też zrozumiałam, że kucharz był profesjonalistą, ale tak się nie prezentował, bo miał jakiś stary fartuch. Wiedziałam, że skoro ma wychodzić do klientów, to musi wyglądać należycie. Następnego dnia rano miałam sporo spraw do załatwienia i od razu chciałam kupić fartuch. Pojechałam do hurtowni, w której się regularnie zaopatrywałam, bo były tam dostępne fartuchy bawełniane kuchenne i zamierzałam wybrać najlepszy. Wiedziałam jaki rozmiar nosił kucharz i z wyborem odpowiedniego fartucha nie było problemu. W hurtowni były dostępne profesjonalne fartuchy dla kucharzy i mogłam dokonać właściwego wyboru. Kupiłam biały fartuch, bo tylko taki nosił mój kucharz. Kiedy przyjechałam do restauracji, to on już tam był. Dałam mu fartuch, który od razu założył. Był bardzo zadowolony a fartuch pasował mu idealnie. Tak ubrany bez obaw mógł prezentować się klientom na sali restauracyjnej. Kelnerom również kupiłam nowe uniformy, ale wybrałam takie w kolorze ciemnego brązu. Wszyscy moi pracownicy dzięki temu prezentowali się profesjonalnie.

Z czasem powiększyłam lokal, bo coraz więcej klientów do mnie zaglądało. Moja restauracja była polecana z uwagi na wysoką jakość obsługi i najlepsze jedzenie w mieście. Byłam otwarta na zmiany i bez problemu je wprowadziłam. Sprawdziłam się jako właścicielka restauracji.